Načítání...

Mi a nedvesség, és miért jön létre?

A hajszálcsövesen emelkedő nedvesség számos épületnél okoz gondot, azok korától függetlenül. Nagyon gyakran jelentkezik régi épületekben és műemlékekben, amelyek semmilyen vízszintes szigeteléssel nem rendelkeznek. Az utóbbi években azonban sokkal fiatalabb építményeknél és házaknál is előfordulhat.

Hogyan áll elő a nedvesség?

Minden talaj természetesen nedves, és a házfalak ezért könnyű szállítási útvonalakká válnak a nedvesség hajszálcsöves emelkedéséhez. Gyakran elegendő a szigetelés pusztán egy centiméteres sérülése, és a probléma a világon van. A nedvesség lassan terjed ugyan, de néhány év elteltével az épület jelentős részét elérheti.

Mi a megoldás? Az ok kiküszöbölése.

Minden építőanyag saját, kis- vagy nagy-pórusos szerkezettel rendelkezik. Ezért mindig, már az építkezés megkezdésénél gondolni kell a jó minőségű vízszintes szigetelésre. Régebbi épületeknél úgynevezett pótlólagos vízszintes szigetelést kell kivitelezni, akár a ház aláfűrészelésével, vegyszeres injektálásával, akár hasonló építési módszerek kombinációjával.

Ezek a beavatkozások viszonylag igényesek, és csak az esetek korlátozott számánál működnek. Gyakran olyan, nem kívánatos mellékhatások is kísérik, őket, amelyek statikai károsodásokhoz vagy az egészséges falak repedezéséhez vezetnek.

Eltávolítható a nedvesség az épületbe történő közvetlen beavatkozás nélkül is?

Kíméletes, az épületbe történő beavatkozás nélküli megoldást az elektrofizikai elv alapján működő készülékek kínálnak. Egyik közülük a mi általunk telepített Dryout rendszer. Ez nemcsak a nedvesség falazatból történő eltávolítását biztosítja, de főleg hosszú ideig nem engedi, hogy a víz a falakba jusson. Így nemcsak a szemmel látható problémát, hanem magát az okot is kezeli.

Kapcsolat

Solti Gabriella (e.v.)
Adószám: 53635613-1-40

Általános szerződési feltételek
Adatvédelmi tájékoztató
Vásárlási segédlet

Írjon nekünk!