Načítání...

Penész a házban

A penész a 21. század nagy problémája. Mégpedig nemcsak a háztartásokban, hanem körülöttünk mindenütt. Egyes penészek teljesen ártalmatlanok, de a legtöbbjük többé-kevésbé káros az emberi szervezetre.

Meglepő lehet, hogy a probléma nem korlátozódik a régi épületekre. Modern lakásaink és házaink gyakran a lehető legjobb környezetet biztosítják a penészek növekedéséhez. Lehet szó nedves falakról, túlzottan tömített műanyag ablakokról, légmentesen hőszigetelt terekről, vagy akár olyan, megszokott dolgokról, mint például egy beépített szekrény vagy egy szőnyeg. 

A penész keletkezésének és terjedésének Ideális feltételi:

  • Nedvesség a helyiségekben, a falakban vagy a levegőben

  • Nem mozgó levegő, helytelen hőmérséklet a helyiségben

  • Por, régi textíliák, fa, vakolat, festékek és minden porózus anyag

Még az amúgy ártalmatlan penészek tömeges szaporodása is idővel az emberi egészségre és életre károssá válik. Allergiától vagy asztmától szenvedő személyeknek egyáltalán nem lenne szabad ilyen terekben tartózkodni, különösen pedig huzamos ideig lakni. A szemmel látható penész ugyanis csak töredéke annak, amennyit a levegő, a falak vagy akár a ruházat tartalmaz. Amennyiben gyanítja, hogy a fenti pontok érvényesek az Ön lakóterére, nem maradjon tétlen! A penésztől való hatékony megszabadulás egyetlen módja, az ok megszüntetése.

Kapcsolat

Solti Gabriella (e.v.)
Adószám: 53635613-1-40

Általános szerződési feltételek
Adatvédelmi tájékoztató
Vásárlási segédlet

Írjon nekünk!